fbpx
Fasciaraudoilla tehtävät lihaskalvokäsittelyt studion valikoimaan

Fasciaraudoilla tehtävät lihaskalvokäsittelyt studion valikoimaan

10.10.2020

Img 20201003 195012 059

Lihaskalvohieronta fasciarautojen avulla

Lappeen Hierontastudion hinnastoon ilmestyi tänään lisää valikoimaa, jolla asiakkaita pystytään palvelemaan entistä kattavammin. Alan tarjota asiakkailleni fasciakäsittelyä, joka suoritetaan fasciarautoja käyttäen. Fasciakäsittely tunnetaan kansanomaisemmin lihaskalvohieronnan nimellä. Käsittely eroaa normaalista hieronnasta niin, että siinä keskitytään enemmän lihaksia ympäröivien kalvojen, jänteiden sekä nivelsiteiden käsittelyyn. Käsittely voi tuntua normaalia hierontaa voimakkaammalta, mutta se avaa erittäin tehokkaasti ja nopeasti fasciaan tulleita kiinnikkeitä. Lihaskalvokäsittelyllä pystytään korjaamaan liikelaajuuteen tulleita puutteita.

Mitä on fascia?

Fascialla tarkoitetaan koko kehon sidekudosrakennetta, johon kuuluvat mm. lihasten ja sisäelinten peitekalvot, jänteet sekä nivelsiteet. Fascia ympäröi ja peittää kehon kaikkia lihaksia ja se kulkee myös lihasten ja muiden kudosten sisällä muodostaen kehossa monimutkaisen ja joustavan verkoston. Fascian tehtävänä on pitää keho kasassa ja tuottaa voimaa haluttuun suuntaan. Fascia myös yhdistää samaan suuntaan voimaa tuottavat lihakset ketjuiksi muodostaen kehomme eri liiketoimintaketjut.

Fascian eli lihaskalvon toimintahäiriö tarkoittaa yleensä joko trauman tai rasituksen aiheuttamaa rajoitusta lihaksessa. Fasciakerrokset eivät liiku normaalisti suhteessa toisiinsa nähden ja seurauksena on lihaksen liikkeen rajoittuminen, kipu ja heikentynyt kyky palautua.

Fascialla on kehossa useita kerroksia. Perinteisellä hieronnalla pystytään vaikuttamaan hyvin pinnallisen fascian toimintaan ja parantamaan kalvorakenteen toimintahäiriötä. Jos halutaan vaikuttaa syvempään fasciaan, tarvitaan työkaluja, jotka pystyvät välittämään käsittelyn myös fascian syvempiin kerroksiin. Tarjoamani fasciarauta-käsittely on loistava työkalu silloin, kun fascian toimintahäiriöihin halutaan vaikuttaa myös fascian syvemmissä kerroksissa.

Mitä fasciakäsittelyllä saadaan aikaan?

Rautojen avulla tehty käsittely parantaa tehokkaasti lihasten tai jänteiden liikeratojen puutoksia. Lisäksi käsittelyn avulla pystytään parantamaan kehon palautumismekanismeja. Näkyvin muutos käsittelyssä on lihaksen liikelaajuuden korjautuminen, kiinnikkeiden poistuminen, leposäryn poistuminen ja lihastasapainon palautuminen. Käsiteltäväksi alueeksi käy mikä tahansa kehon osa jalkapohjasta aina kasvoihin saakka.

Käsittely sopii käytännössä kaikille, joille myös perinteinen hieronta sopii. Ennen hoidon aloitusta asiakkaan kanssa käydään läpi mahdolliset käsittelyn kontra-indikaatiot eli estävät tekijät. Rautojen kanssa tehty käsittely on normaalia hierontaa voimakkaampaa ja käsittelystä palautuminen vaatii myös pidemmän palautumisajan. Fasciarauta käsittelyä edeltävänä päivänä ja päivä käsittelyn jälkeen tulisi välttää kovaa treeniä. Kevyt liike koko keholle ja käsitellyille alueille on hyvästä.

Fascia sitoo itseensä paljon nestettä. Käsiteltäessä fascia luovuttaa nestettä ympäröiviin kudoksiin. Jotta fascia palautuisi käsittelyn jälkeen, on omasta nestetasapainosta huolehdittava riittävällä veden juonnilla. Sama tosin pätee normaaliin hierontaankin.

Fasciakäsittely voidaan tehdä erillisenä tai se voidaan yhdistää normaaliin hierontaan. Varsinkin, jos käsittely on ennestään tuntematon, suosittelen ensimmäisellä kerralla varaamaan joko perinteisen hieronnan lisäksi tehtävän 15min käsittelyn tai puolen tunnin käsittelyn. Tuossa ajassa ehdin yleensä hoitaa yhden akuutimman ongelmapaikan rautojen avulla ja käsittelyn mekaniikka sekä tuntuma tulevat tutuksi.

FAKTR-menetelmä

Käytän hoidoissa FAKTR-menetelmää. Kyseessä on hoitotekniikka, joka tulee sanoista Funktional and Kinetic Treatment with Rehab, provocation and motion. Hoitomuoto pohjautuu Graston -tekniikkaan, mutta tästä poiketen käsittelyä tehdään lihaksen lepotilan lisäksi, myös lihaksen ollessa venytyksessä sekä kuormituksessa. Tekniikka suoritetaan rautaisia apuvälineitä käyttäen kohdistamalla painetta ja hankaamisliikettä lihaskalvoihin.

Raudoilla lihasten sekä kalvojen käsittely saattaa kuulostaa hurjalta, mutta itse asiassa hoitomuoto on vähemmän kivulias kuin vaikkapa vain käsin tehtävä lihaskalvohieronta. Käsittelyn tavoitteena on kivun poistaminen, liikelaajuuksien ja liikemallien normalisointi, kiinnikkeiden irroittaminen sekä sidekudosvammojen paranemisen edistäminen. Lisäksi tekniikkaa käytetään myös arpikudoksen hoidossa.

 

Tervetuloa testaamaan – loka-marraskuussa käsittelyssä hieman huokeammat hinnat

Hinnastosta lihaskalvokäsittely löytyy omana erillisenä tuotteenaan tai sitten hieronnan lisäpalveluna. Erillisesti tehtynä käsittelyn hinta on loka-marraskuussa 30min/36€, 45min/56€ ja 60min/70€.

Mikäli lihaskalvokäsittelyn ottaa hieronnan kanssa lisäpalveluna, on hinta loka-marraskuussa 15€/15min. Tuossa ajassa ehtii käymään läpi käytännössä yhden kehon ongelmapaikan ja tutustuttaa asiakkaan tekniikkaan ja fascia-käsittelyn tuntumaan.