fbpx
Hieronta on osa kokonaisvaltaista kehonhuoltoa

Hieronta on osa kokonaisvaltaista kehonhuoltoa

31.8.2020

Hierojan ovesta astuu yleensä sisään joko ihmisiä, jotka ovat laiminlyöneet kehonhuollon kokonaan tai sitten ihmisiä, jotka pitävät kehostaan huolta jatkuvasti. Toisten käsittely on asiakkaalle tuskaisempaa kuin toisten. Osaatte varmaan arvata kumman?

Itse näen hieronnan osana kehon kokonaisvaltaista huoltamista. Pääosan huollosta tekee ihminen itse omassa arjessaan, mutta joissakin asioissa on hyvä saada ammattilaisen apua. Keskimäärin kahdella jalalla kävelevän karvattoman apinan sieluntemppeli säilyy kuosissa, kun sitä muistaa liikuttaa monipuolisesti ja säännöllisesti, sen nukuttaa ajoissa unille ja sille muistaa antaa kuranttia ravintoa säännöllisin väliajoin. Tuohon päälle nautittu tunnin hieronta kerran kahdessa viikossa tai kerran kuukaudessa muuttuu tuskaisesta lihasten avaamisesta palaksi arjen luksusta.

Urheilijat ja paljon liikuntaa harrastavat ymmärtävät yleensä, että huoltamalla työkalua – eli kroppaa – saavutetaan nousujohteinen tulostaso, mutta ennen kaikkea parannetaan todennäköisyyttä vammattomalle harjoittelulle. Tuloksia tavoittelevalle urheilijalle kahden viikon treenitauko lihas- tai jännevamman vuoksi on kauhistus ja pahimmillaan se vie koko kauden alavireeseen. Ja yhtä kamalaa on se, jos aloittelevan juoksijan askeleet jäävät ensimmäisiin siksi, että askelta hidastaa piinallinen pohjekipu tai ylijäykät reidet.

Eikä hieronta ole koskaan pelkkää vartalonhoitoa. Hierojan pöydälle asettuu kokonainen ihminen ja yleensä tunnin aikana hoidetaan yhtä lailla sielua kuin ruumistakin. Olen joskus verrannut hoitopöytää rippituoliin. Siinä puhutaan asiakkaiden kanssa yleensä lähes kaikesta maan ja taivaan välillä ja usein hartiakipujen mukana pöydälle jäävät myös muut arjen huolet.

Odotan innolla asiakkaita, jotka pöydälleni löytävät. Hoitotyötä sanotaan usein kutsumustyöksi. Minulle hierojan työ ei ole kutsumus, mutta se on miljoonien mahdollisuuksien työ, josta löytää päivittäin uusia asioita, tapaa uusia asiakkaita ja pystyy tarjoamaan ihmisille apua ja hyvinvointia. Se on sitä viisaasti sijoitettua rahaa.