fbpx
Hierontaan nyt aiempaa laajemmin aukioloajoin

Hierontaan nyt aiempaa laajemmin aukioloajoin

4.4.2021

Huhtikuun alusta olen Lappeen Hierontastudion pöydän ääressä aiempaa laajemmin aukioloajoin. Maaliskuun loppuun saakka tein yrittämisen ohella palkkatyötä, mutta nyt olen päättänyt siirtyä testaamaan yksinyrittäjän lentoa omin siivin täysipäiväisemmin. Asiakkaille se tarkoittaa tietenkin, että tarjolla on hieronta-aikoja enemmän ja nyt on hierontaan mahdollista päästä myös päiväsaikaan. Teen töitä pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin ja satunnaisesti lauantaisin. Hierojan työn ohella käyn Suomen Hierojakoulujen Kotkan tomipisteellä opettamassa viikonloppuisin, joten lauantain aukiolot ovat enemmän tai vähemmän satunnaisia. Ja mikäli vapaista ajoista ei millään löydy itselle sopivinta vaihtoehtoa, voi minulta kysellä ”tiskin alta” aikoja esim. sähköpostilla.

Olen toiminut Lappeen Hierontastudiolla yrittäjänä nyt reilut puoli vuotta ja koen, että aika täysipainoiselle yrittämiselle on kypsä. Ensimmäinen puolivuotiskausi meni yhdessä hujauksessa, ja vaikka elämme koko yhteiskunnassa erikoisia aikoja, on asiakkaita pöydälle löytynyt todella mukavasti. Ja mikä mukavinta – iso osa asiakkaista myös palaa käsittelyyni uudemman kerran. Se kertoo, että tehty työ on ollut asiakkaille mieleen sekä siitä, että hyvälle hierojalle on Lappeenrannassa käyttöä.

Kulunut puolivuotiskausi ei todellakaan ole ollut optimaalisin uuden yrityksen perustan luomiselle. Olemme lyhyttä jaksoa lukuunottamatta eläneet todellisia poikkeusaikoja. Ihmisten liikkumista on rajoitettu eri tavoin ja lähes jokainen harkitsee omia menemisiään tavallista tarkemmin. Sen lisäksi yhteiskunnan talous ui käsipohjaa, kun lomautukset ja jopa työttymyys rassaavat useampia palvelualoja. Olen pöydän ääressä kuullut monta tarinaa siitä, miten joillain aloilla eletään nyt erittäin passiivista aikaa ja henkilöstö on pidetty lomautettuna pitkään.

Myös hieronta-alan yrittäjän arki poikkeaa tavallisesta. Pöytien ja työtilan siisteydestä pidetään vielä tavallistakin tarkemmin huolta. Lisäksi asiakkaiden väli on porrastettu varttiin, jotta asiakkaat eivät kohtaa toisiaan ja kaikki siistimistyöt ehtii hyvin tehdä asiakkaiden välissä. Ja toki pienen haasteen fyysisessä työssä antaa kasvomaski päällä hierominen. Mutta terveemmän tulevaisuuden eteen ei liikaa voi kuitenkaan tehdä. Toivon yhtenä kaikkien muiden joukossa, että rokotteiden kautta saadaan laumasuoja aikaan ja elämä palaisi entisiin uomiinsa mahdollisimman pian. Enkä toivo sitä ainoastaan omasta ja yritykseni puolesta, vaan koko Suomen. Tunnen melkoista sympatiatuskaa esim. ravintoloiden ja matkailuyritysten omistajiin, joista osa kamppailee jopa olemassaolostaan.

Puolivuotiskausi on kuitenkin ollut opettavainen ja ennen kaikkea hauska. En uskonutkaan, miten hyvää asiakaspalvelua pääsen tarjoamaan asiakkailleni tai sitä, miten syvällisiin keskusteluihin pöydän ääressä pääsee antautumaan. Jokainen kerta, kun asiakas nousee pöydältä ja epäuskoisena pyöräyttää hartioitaan, on yrittäjälle merkki siitä, että on tehty työtä, jolla on tarkoitus. Yhtä hienoa on oppia joka viikko jotain uutta. Yrittäminen on tekemisen lisäksi paljon muutakin. Se on myyntiä, markkinointia ja näkyvyyden kasvatusta – ja yksinyrittäjänä kaikesta vastaa itse.

Parasta tällä hetkellä on oravasta kevät. Valo ja lämpö lisääntyvät päivä päivältä ja sen huomaa kaikessa. Ihmiset ovat keskimäärin paremmalla tuulella ja tuntuu, että luonnon lisäksi myös me kaksijalkaiset olemme heränneet eloon. Monille se tarkoittaa sitä, että talviunia nukkuneet harrastukset ja liikunta herätellään eloon. Ja liikunnan tueksi on hyvä muistaa lihashuolto.

Kivaa alkanutta kevättä kaikille lukijoille ja  toivottavasti näemme studion pöydän ääressä!