fbpx
Lappeen Hierontastudion tarina

Lappeen Hierontastudion tarina

6.9.2020

Hands on

Oma kiinnostukseni hyvinvointialaan on alkanut jo vuosia sitten. Muut työt, ruuhkavuosien kiireet sekä oman rohkeuden puute pitivät opiskelun haaveena aina vuoteen 2018 saakka. Silloin astuin Itä-Suomen Liikuntaopiston ovesta sisään tarkoituksena opiskella hierojan ammattitutkinto ja erikoistua urheiluhierontaan.

Koulunkäynti näin keski-ikäisenä ei ole mitenkään yksinkertaista, eikä aina helppoa – mutta äärimmäisen mielenkiintoista se on. Kouluvuoden aikana opin ihmisten käsittelystä, anatomiasta sekä hoitotyöstä ne perusteet, joilla pääsee opintien ensimmäiseen askeleeseen. Loppuosa opista tuleekin sitten asiakas ja tunti kerrallaan. Työn mahtavin puoli on se, että asiakkaat opettavat hierojaa ja antavat mahtavan pohjan laajentaa kokemuksen kautta omaa oppia yhä syvemmäksi.

Hierontatyössä parasta ovat asiakkaat. Pystyn tarjoamaan heille joko apua kipeytyneisiin lihaksiin tai sitten vain normaalin rentoutushetken usein kiireisen arjen keskelle. On aina yhtä hauska nähdä, kun pöydältä nousee pöllämystynyt ihminen, joka ihmeissään pyörittelee hartioitaan ja tuntee veren kiertävän pidemmän aikaa jumissa olleessa lihaksistossa.

Hieroja ei ole ihmeidentekijä, hän on pelkkä nöyrä apuri. Mutta monesti fyysisten kremppojen lisäksi pyödällä asetellaan oikeaan järjestykseen myös muita palikoita. Sen vuoksi oman hierojan valinta on vähän samanlainen prosessi kuin naisille kampaajan valinta. Henkilökohtaiset mieltymykset merkitsevät valinnassa erittäin paljon, eikä kaikki käy kaikille.

Omasta hoitotilasta tahdoin tehdä toisaalta itselleni miellyttävän työpaikan, mutta ennen kaikkea asiakkaille mukavan paikan tulla. Oma tilani Isännöitsijäntiellä on siisti ja hiljainen. Sijainti keskustan ulkopuolella takaa sen, että parkkipaikka autolle löytyy rakennuksen edestä Isännöitsijäntien varresta. Ei ole kummallekaan mukavaa, että asiakas tulee viisi minuuttia myöhässä puuskuttaen ja kiroillen sitä, kun bensahepalle ei löydy sijaa rahalla tai rahatta. Ja ainakin itse lasken jotain arvoa sille, jos hoidon lisäksi joudun pulittamaan muutaman euron vielä parkkimaksuja.

Itse nautin hoidosta kokonaisvaltaisesti kaikilla aisteilla. Aikoinaan yritystä ideoidessani mielessä oli yksi johtoajatus. Asiakkaille pitää antaa mahdollisuus maksimoida nautintonsa esim. musiikin kautta. Työhuoneeni on varustettu Harman & Kardonin langattomalla kaiuttimella, johon asiakas voi yhdistää puhelimensa ja halutessaan kuunnella omaa musiikkia, podcasteja tai vaikka äänikirjaa. Olen itse musiikin suhteen sen verran kaikkiruokainen, että kirkonpolttoheviä lukuunottamatta kaikki käy. Ja toisaalta mikä tahansa voittaa sen perinteisen pimpelipom-lurittelun. Tilaan on otettu myös ns. musiikkiluvat, jolloin musiikin soittaminen menee kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan. Meillä on myös Spotify käytössä, jos omasta takaa ei älylaitetta ole matkassa.

Hierontapöytäni ostin myös sillä ajatuksella, että siihen kelpaa rojahtaa isommankin miehen. Lojerin Capri -pöydät edustavat sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisuuksiltaan alan huippua. Odotan innolla, että pääsen käyttämään uutta työkaluani asiakkaiden hyväksi.

Nyt kun olen päässyt omalla tielläni alkuun, aion laajentaa osaamistani niin, että muutaman vuoden päästä pöydältäni löytyy apu entistä useampiin vaivoihin. Tälle vuodelle on jo varattu fascia-hoitojen sekä kinesioteippauksen kurssit. Ja jo nyt teen tarvittaessa kuivakuppausta hieronnan yhteydessä. Ala tarjoaa lukemattomat mahdollisuudet kehittää itseään.

Tervetuloa kokeilemaan ja nauttimaan! Pyrin tekemään töitä maantaista lauantaihin aina sen mukaa, miten aikaa liikenee. Vielä toistaiseksi olen myös muualla töissä, joten se rajoittaa työntekotunnit iltapäivään/alkuiltaan.